Fri frakt vid köp över 500 kr ✓  Snabba leveranser ✓ Dela upp din betalning med Klarna ✓  Betala med kort, Swish eller på faktura ✓

Fri frakt vid köp över 500 kr ✓  Snabba leveranser ✓  Dela upp din betalning med Klarna ✓  Betala med kort, Swish eller på faktura ✓

VÄRMUPP PADEL

6 tips för att få ditt padelrack att hålla längre

Vanliga frågor om rackvård

Hur länge håller ett padelrack?​

Hur länge håller ett padelrack? Det beror såklart helt och hållet på hur du behandlar och sköter ditt rack men enligt tillverkarna någonstans mellan 8-14 månader. Det beror på väldigt många faktorer så det kan såklart även hålla längre än så. Med denna guide hoppas jag du kan förlänga livslängden på ditt padelrack. 

1. Använd ramskydd

Att skrapa ditt rack mot galler, glas och matta under spelets gång är oundvikligt och då är det viktigt att använda ramskydd på ditt rack. Ett ramskydd skyddar inte bara mot skrapmärke utan även mot sprickor. Du hittar vårt sortiment av ramskydd HÄR.

2. Undvik fukt

Det är viktigt att inte utsätta ditt padelrack för mycket fukt och vatten då rackets kärna påverkas och livslängden förkortas. Under våren och hösten då det ofta är fuktigt så är det viktigt att du torkar av racket ordentligt och gärna låter det lufttorka innan du stoppar ner det i väskan. Att ha ett fuktigt rack i ett förslutet mörkt utrymme är verkligen inte bra för hållbarheten. 

3. Lämna inte racket i bilen

Lämna inte ditt rack i bilen. Stora temperaturskillnader kan orsaka uttorkning av kärnan och således leda till in- & utvändiga sprickor på ditt rack. Detta gäller oavsett om det är sommar eller vinter. 

4. Studsa inte upp bollen med racket

Det är stor skillnad mellan ett tennisrack och ett padelrack. Att slå upp bollen med racket istället för att plocka upp den med handen är inte bra för ditt padelrack. Det blir mycket tryck på racket när bollen pressar mellan mattan och racket och du riskerar då får mikrosprickor i kärnan som växer med tiden. Plocka upp bollen med handen eller ta hjälp av din fot och rack om det är något du behärskar. 

5. Byt grepplinda ofta

Ibland händer det att racket glider ur handen, oftast räddas du av handledsremmen men är du i en snabb rörelse så händer det att racket går i backen. Byt grepplindan på ditt rack så fort den gamla blir sliten, inte bara för rackets skull utan även för säkerheten för dig och din medspelare. Det finns även greppförstärkande produkter som Gorilla Gold och 4on. Se sortimentet av greppprodukter HÄR

6. Slå aldrig på något annat än padelbollar

Inte helt för sällan ser man spelare som ut frustration slår sitt rack i golv, nät och på sig själv. Ditt padelrack är inte byggt för att användas på något annat än just padelbollar. Förutom uppförande upplevs som osportligt riskerar du att skada ditt rack. 

High five! Du är nu expert i racketvård!

Dunlop Galactica
GLÖM INTE KÖPA NY GREPPLINDA