fbpx

VÄRMUPP Padel

Torrlindan Tourna grip XL

Tourna Grip har sedan starten 1972 försett tennisspelare världen över med det bästa greppet, nu växer dess populäritet även inom padeln. Det som är unikt med lindan är att det är den enda grepplindan på marknaden som tack vare en patenterad material blir bättre när du svettas om handen. Tourna har sedan jag startade spela padel varit en klar favorit.

Tourna Grip XL

FAQs

En traditionell grepplinda har en klibbig yta för att skapa friktion mellan hand och rack, en populär  typ av grepplinda som fungerar bra men som tappar effektivitet desto svettigare du blir. En torrlinda fungerar tvärtom och kan jämföras med en väldigt tunn wetexduk. Desto fuktigare den blir desto mer friktion skapas och desto bättre grepp får du.

Grepplindan ligger rullad på en rulle men är färdigkapad i längder för att underlätta greppningsprocessen. 

Tourna Grip har en grym hållbarhet på sina grepplindor, kanske de bästa på marknaden. Torrlindan har dessutom längre hållbarhet än traditionella klibbiga. Normalt byter jag själv efter 6-8 matcher. 

Tourma grip har långa remsor så även om du har extra långt grepp på racket och vill greppa med mycket överlapp så räcker grellindan. 

Hur greppar jag om mitt rack?

Första gången man greppar om sitt rack kan det upplevas lite trixigt, följ stegen nedan så lär det gå som en dans.

Tidsåtgång: 5min

1. Om du har en befintlig grepplinda på så börja med att ta av den från skaftet. Låt grundlindan som satt på när du köpte racket sitta kvar.

2. Förbered lindan genom att rulla ut den och ta bort plasten som sitter på. Ta även fram en klisterremsa som medföljer i förpackningen.

3. Placera lindan kant i kant med rackets botten, börja vid en kortsida så eventuellt veck inte är ivägen.

4. Linda greppet med överlapp upp mot rackets hals, desto mer överlapp du har desto tjockare blir din greppning.

5. När du kommit till toppen så klipp av resterande bit, då går även att dra av om du saknat tillgång till sax. Klistra sedan fast tejpbiten runt om så lindan förhindras att dras upp, likt bilden.

Tourna Grip XL

När ska jag byta grepplindan?

Att säga exakt när man ska byta grepplinda är omöjligt. Hur mycket lindan slits beror på hur mycket man svettas på faktorer tex hur mycket handsvett man har och hur hårt man håller i greppet. Du märker när grepplindan börjar tappa sin effekt och du börjar glida mer med handen. På Tourna grips torrlinda kan du även se på ytan när den börjar blir sliten.

Hur tjockt ska jag linda greppet?

Hur tjockt grepp som du ska ha på ditt rack och också en personlig smaksak men en bra regel är att du ska ha ungefär bredden av ett lillfinger mellan fingerspetsarna och handen. Justera gör du genom att justera mängden överlapp och det kan även ibland vara nödvändigt att linda med mer än en grepplinda.