✓ Fri frakt vid köp över 500 kr ✓ Snabba leveranser ✓ Klarna

Fri frakt vid köp över 500 kr ✓    Snabba leveranser ✓   Betala med kort, swish eller på faktura med Klarna ✓

RACKJÄMFÖRELSE
AERO-STAR & GALACTICA

Padelrack Dunlop Galactica bredvid padelrack dunlop Aero-star

Det är inte lätt att välja räck, mycket olika material och sammansättningar som ger olika upplevelse och bollträff. Men i ett par år har Dunlop förenklat det väldigt mycket för oss spelare. I båda toppserierna Aero-star och Galactica, så gör de tre olika modeller av rack så att du, oavsett serie, ska kunna hitta något som passar dig. Men hur ska du då veta vilket rack du ska välja? De tänkte vi nu försöka slussa dig igenom nedan. Du kan först läsa om de båda modellerna, sedan har vi delat upp guiden i tre delar och sist kan du läsa en sammanfattning. Vill du hoppa någon del? Tryck på knapparna nedan som kommer du rätt direkt.

Innehållsförteckning

Dunlop Aero-star

Dunlops serie Aero-star modeller lanserades i slutet av mars 2023 och innebär en del förändringar från 2021 års modeller. Bland annat har racket en ny stilren design i svart & guld och de har också ökat kolfibern till 16k. Samtliga Aero-star modeller är diamantformade, har en yta med struktur, en bred välsittande handledsrem och integrerat ramskydd. Modellerna heter Aero-star Lite, Aero-star och Aero-star Pro.

Dunlop Aero-star Pro

Dunlop Galactica

Dunlop Galactica lanserades i mitten av 2022 och har tagits emot väldigt väl av marknaden. Men sin grymma kvalité och snygga svarta design så har de blivit ett populärt val och ses ofta i hallarna. Samtliga galactica modeller är av japansk 12k kolfiber och har en ruggad yta med struktur som ger mycket spinn. Racken har en uppbyggnad mellan handtag och träffyta som de tri-max vilket bidrar till att racket blir lite styvare och mer hållbart. Precis som Aero-star serien har de integrerat ramskydd. Modellerna heter Galactica Lite, Galactica och Galactica Pro. 

Dunlop Galactica Pro

Vad är skillnaden mellan serierna?

Förutom design så finns det ett par egenskaper som skiljer serierna åt. Eftersom Aero-star serien är diamantformad så har den generellt en högre tyngdpunkt. Det gör det lite lättare att generera kraft i slagen men mer svårspelat och sätter lite mer krav på bollträffen. I Aero-star serien har man också satsat på en kolfiber av 16k och i Galactica serien kör man med 12k. Det innebär att Aero-star Serien har en högre kolfibertäthet, dvs 16 000 kolfibertrådar per kvadratcentimeter mot Glacticas 12 000 kolfibertrådar per kvadratcentimeter. Desto hårdare racket desto mer fart kan racket generera och desto mer solid och hård träffkänsla får du men kräver en bättre bollträff för att få rätt känsla och utväxling i slagen. Träffar du för långt ifrån sweetspoten du få mindre fart på bollen om du jämför med ett mjukare mer förlåtande rack. I Galactica kommer du även uppleva mer trampolineffekt i, de vill säga att rackan fångar upp bollens energi bättre och har en bättre dämpning. 
En stor skillnad är även träffytan där man Aero-star serien har en gjuten mönstrad träffyta och i Galactica serien en träffyta som är mer som grovt sandpapper. Dunlop har till skillnad från andra märken fått till en yta som inte slits av efterhand och som håller hela rackets levnadslängd.


Aero-star

Diamantformad 
16K 
Mer svårspelad / Stor kraftutväxling
Gjuten ytstruktur

Galactica

Hybridformad 
12K 
Mer balanserad / Normal kraftutväxling
Sandpapperyta

Vilken serie bör jag välja?

Vilken modell du ska välja beror vad du är för typ av spelare och vad du söker hos ett rack. Generellt så rekommenderar vi inte Aero-star modellerna till nybörjare och nyare motionärer som inte ännu har hittat rätt teknik i basslag och overhead. Racken är så pass hårda att du kommer missa eller slå bort dig mer än om du valt en mjukare modell. Trivs du däremot med ett offensivt rack med en styvare och mer solid bollträff kan serien vara rätt för dig. Du kommer generera riktigt härlig kraft och kommer ha lätt att blocka ner hårda returer framme vid nät. 
Eftersom Galactica serien mer lättspelat och erbjuder mer komfort i ditt spel är det ett bättre alternativ som motionärspelare. De är lite mjukare samt har en lägre tyngdpunkt vilket gör racket mer förlåtande och ställer inte riktigt samma krav på dig som spelare. Med de sagt så är inte Galactica ett nybörjarrack utan också ett rack i topplinjen. Som nybörjare kan även dessa modeller vara lite för hårda.

Vilken modell ska jag välja?

Har du väl bestämt dig för vilken serier du ska spela med så är det dags att välja modell. I båda serierna så finns det tre stycken modeller med lite olika egenskaper som vi nu kommer gå igenom.

Aero-star Lite och Galactica Lite

Såsom namnet avslöjar så är Lite-modellerna rack som väger lite mindre än normalt. De har en vikt på ca 355gram vilket är 10-15gram mindre än normalvikten. Det gör att du får lite mindre tyngd och fart i slaget men i utbyte så blir du snabbare i volleyspelet. En lättare modell sliter även mindre på axel och armbåge. Båda har även en mjukare kärna än övriga modeller vilket gör att du får en mjukare bollträff. Båda modellerna har en medelbalans.

Aero-star och Galactica.

Aero-star och Galatica har en medelbalans och en vikt på ca 365 gram. Till skillnad från Lite modellerna så har dem en Pro Eva kärna vilket är en hård kärna med hög motståndskraft. Båda med medelbalans.

Aero-star Pro och Galactica Pro

Pro modellerna är de mest offensiva av modellerna. Likt vanliga Aero-star och Galactica så har den en hård Pro Eva kärna och men skillnaden är att balansen ligger högre i racket. Det gör att du får ytterligare kraft och fart på bollen men det gör racket mer svårspelat. Modellerna lämpar sig till avancerade spelare med god bollkontroll.

Sugen på att kika mer på modellerna?