✓ Fri frakt vid köp över 500 kr ✓ Snabba leveranser ✓ Klarna

Fri frakt vid köp över 500 kr ✓    Snabba leveranser ✓   Betala med kort, swish eller på faktura med Klarna ✓

VÄRMUPP PADEL

Handledsrem till padelrack

Handledsremmen till ditt padelrack kan verka oväsentligt, men det påverkar i allra högsta grad komforten. Efter att ha snurrat racket otaliga gånger för att inte få det tunna handledssnöret i vägen vid spel så började jag kontakta tillverkare av handledsremmar. Efter testning så kan jag nu presentera en handledsrem som är diskret och håller hög komfort. Så nu kan du ersätta det befintliga handledssnöret till en riktig rem.

Varför är det viktigt att använda handledsremmen på ditt padelrack?

Förutom att det är obligatoriskt så utsätter du dina med- och motspelare för en risk om du inte använder din handledsrem. Det har skett riktigt otäcka olyckor när spelare har tappat sitt rack. Kolla videon från Padel Magazine när det har varit riktigt nära ögat.

Hur byter jag handledsrem på mitt rack?

Olika racketfabrikat har olika sätt att fästa sina handledsremmar men principen är densamma. Fäst remmen på samma sätt som orginalet var fäst. I detta exemplet så byter vi rem på ett Enebe Spitfire som är fäst runt en genomgående metallcylinder som sitter fäst tvärs över skaftet.

Tidsåtgång: ca 15min

Steg 1

Ta bort alla grepplindor, även orginallindan som satt på när du köpte raket. Den kan vara lite drygare att få av då den oftast är limmad. 

IMG_0147

Steg 2

Ta bort den svarta knoppen. Oftast sitter de med klammer, då behöver du först avlägsna dem. Det gör du lättast med en spetstång eller en flatmejsel. Ibland kan du återanvända klammerna så släng dem ej. 

IMG_0149

Steg 3

Här skiljer det sig lite mellan märkena. Vissa remmar sitter endast i den svarta knoppen medan i detta exemplet satt remmen i den lilla svarta metallstaven som gick igenom racket. Notera hur det är fäst i ditt racket och fäst din nya rem likadant. 

IMG_0152

Steg 4

Dags för återmontering. Fäst knoppen med de gamla klammerna eller sätt dit nya. Det går även att fästa med några varv eltejp. Om remmen endast är fäst i knoppen så är det viktigt att det sitter ordentligt, det blir mycket belastning om du tappar racket i ett slag. Linda sedan på nya grepplindor och ge dig ut på banan igen. 

IMG_0153

FAQ

Efterhand som du svettas blir greppet mer halt och risken för att du tappar racket ökar. Handledsremmen ser till att du inte skadar dig själv, med- eller motspelare om olyckan skulle vara framme. Det är dessutom en regel att du måste bära handledsremmen vid officiella tävlingar.

Handledsremmen passar alla racketfabrikat. Hur den är fäst i racket kan dock variera lite från tillverkare till tillverkare men som du kan se ovan är det en okomplicerad process som alla kan genomföra. 

Handledsremmen är en snara som spänns åt där man drar i snöret eller racket. Men hjälp av den lilla padelbollen i slutet av remmen så skaps en litet motstånd vilket gör att remmen inte går upp mitt i bollen. Fiffigt va?

Givetvis kommer handledsremmen sitta bättre på vissa spelare än andra men jag har valt en storlek som ska passa alla. Själva remmen är 16 cm lång så har du väldigt smal handled så kan det vara en bra idé att med hjälp av ett måttband illustrera hur remmen hade suttit. 

GLÖM INTE NY GREPPLINDA!