✓ Fri frakt vid köp över 500 kr ✓ Snabba leveranser ✓ Klarna

Fri frakt vid köp över 500 kr ✓    Snabba leveranser ✓   Betala med kort, swish eller på faktura med Klarna ✓

VÄRMUPP PADEL

Maximera livslängden på ditt padelrack - 6 praktiska tips

Vanliga frågor om rackvård

Padelrackets livslängd - Det behöver du veta

Livslängden för ett padelrack varierar beroende på hur väl det vårdas och hanteras. Enligt tillverkarna brukar livslängden ligga någonstans mellan 8-14 månader. Det är viktigt att notera att flera faktorer påverkar detta tidsintervall och givetvis finns det saker vi kan göra för att förlänga livslängden. I denna guide delar vi användbara tips för att maximera hållbarheten på ditt padelrack.

1. Använd ramskydd

När du spelar padel är det oundvikligt att ditt rack kommer i kontakt med galler, glasväggar och mattor, vilket kan orsaka skador. För att skydda ditt rack är det viktigt att använda ramskydd. Ramskyddet fungerar inte bara som en barriär mot skrapmärken utan skyddar också mot eventuella sprickor. Utforska vårt utbud av ramskydd. Genom att använda rätt ramskydd kan du bevara både utseendet och funktionaliteten hos ditt padelrack.

2. Undvik fukt

För att bevara livslängden och prestandan hos ditt padelrack är det av största vikt att undvika överdriven exponering för fukt och vatten. Fukt kan påverka racketens kärna och förkorta dess livslängd. Särskilt under våren och hösten när luftfuktigheten är högre, är det nödvändigt att ordentligt torka av racket efter spel och gärna låta det lufttorka innan det förvaras i din rackväska. Att förvara ett fuktigt rack i en mörk och tät förvaringsplats är starkt ogynnsamt för dess hållbarhet. Genom att följa dessa riktlinjer kan du bevara ditt padelracks kvalitet och funktionalitet under en längre tidsperiod.

3. Lämna inte racket i bilen eller andra oisolerade utrymme

Undvik att lämna ditt padelrack i bilen. De stora temperaturväxlingarna kan leda till uttorkning av rackets kärna, vilket potentiellt resulterar i sprickor både på insidan och utsidan av racket. Detta gäller oavsett om det är sommar eller vinter. Genom att ta in racket kan du skydda ditt padelrack och förlänga dess livslängd.

4. Studsa inte upp bollen med racket

Att slå upp bollen med racket istället för att lyfta den med handen kan ha negativa effekter på ditt padelrack. När bollen trycks mellan mattan och racket, utsätts racket för ökat tryck. Detta kan potentiellt leda till mikrosprickor i racketens kärna som med tiden kan bli större. För att undvika detta rekommenderas att du istället plockar upp bollen med handen eller ta upp den genom att klämma bollen med racket mot din fot och studsa upp den, om det är något du behärskar. Genom att använda rätt teknik kan du minska risken för skador på ditt padelrack och förlänga dess hållbarhet.

5. Byt grepplinda med jämna mellanrum

Det inträffar ibland att racket glider ur handen, och oftast räddar handledsremmen dig från att tappa det, men i snabba rörelser kan racket ibland glida ur och slå i marken. För att förhindra detta är det viktigt att byta ut grepplindan på ditt racket så snart den börjar bli sliten. Detta är inte bara fördelaktigt för racketens prestanda utan också för din egen säkerhet och säkerheten för dina medspelare. För att stärka greppet finns produkter som Gorilla Gold och 4on. Utforska vårt utbud av greppförstärkande produkter. Genom att upprätthålla ett starkt och pålitligt grepp på ditt racket kan du förbättra din kontroll och minska risken för oönskade incidenter på banan.

6. Slå aldrig på något annat än padelbollar

Det är inte ovanligt att se spelare som, av frustration, slår sina padelrack i golvet, nätet eller till och med sig själva. Det är viktigt att komma ihåg att ditt padelrack är utformat för att användas enbart med padelbollar. Förutom att ett sådant beteende kan anses osportsligt, finns det även en risk för att skada racket. Att använda ditt rack på annat sätt än det är avsett för kan leda till oönskade skador och påverka racketens prestanda. Spela med fokus på spelet och hantera frustration på ett positivt sätt för att bevara både ditt racket och din spelupplevelse.

High five! Du är nu expert i racketvård!

Dunlop Galactica
GLÖM INTE KÖPA NY GREPPLINDA